Notícies

Josep Dolcet, director de l’Escola Oficis de la Carn al ‘Dia de la ternera de Navarra’

17.05.2018

El passat 22 de maig i per segon any consecutiu, la IGP Ternera de Navarra / Nafarroako Aratxea va celebrar el ‘Día de la Ternera de Navarra’. Una jornada que té com a acte central el Concurs de la maduració de la Carn.

Josep Dolcet, llicenciat en veterinària i director de l’Escola O cis de la Carn, va ser l’encarregat juntament amb Eliz- alde Arretxa, Consellera del Govern de Navarra, de pre- sentar la Jornada. Durant el seu discurs, Dolcet va parlar sobre la maduració de la carn, abordant temes que els tipus de maduració i les condicions que s’han de donar els pro- cessos. “El punt òptim de la maduració és el punt en el que s’ha obtingut la màxima ternura de la carn”, va remarcar. A continuació Miguel Benlloch de l’enpresa Dry Ager va mostrar com funcionen les càmeres de maduració i nal- ment, la dietista-nutricionista Daniel Ursúa Fernández va acabar amb la ponència “Relación entre carne roja y salud”. Fernández va lamentar les interpretacions errònies que molts mitjans de comunicació estan fent sobre els estudis publicats per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i que van provocar una alerta social amb una informació sesgada sobre el consum de la carn.

II CONCURS DE MADURACIÓ DE CARN DE NAVARRA

El concurs, dirigit a les carnisseries adscrites a Vedella de Navarra té com a objectiu fer valdre l’aportació que real- itzen els carnissers al producte nal a través del mètode de maduració, procés que in ueix en les característiques organolèptiques i la textura de la carn.

Un jurat compost per deu persones d’àmbits socialment diversos va ser l’encarregat de tastar a cegues les tretze costelles presentades a concurs, que van ser rostides pel cuiner Juan Carlos Fernández. El jurat va puntuar segons els paràmetres que se’ls va indicar.

En aquesta segona edició, la Carniceroa Iriguibel de Villava, va ser la guanyadora indiscutible aconseguint la màxima puntuació (312 punts). Més renyits van estar els següents llocs. El segon classi cat va ser la Carnisseria Ar- gondoa-Zaraitzu,, que va obtenir 281 punts, seguit de molt a prop per la Carnisseria artesana Jose y Dani, que amb 278 punts es va fer amb el tercer lloc.

MÉS NOTÍCIES
15.09.2018
Jornada tècnica Professional: La maduració de la carn
04.09.2018
Meat Attraction Madrid, la trobada professional del sector carni
17.05.2018
Josep Dolcet, director de l’Escola Oficis de la Carn al ‘Dia de la ternera de Navarra’
19.10.2017
La cotització del autònoms puja un 3% a partir de juliol
13.10.2017
Subvencions Consorci de Comerç 2017